|
|
Autor |
Wiadomość |
rudyna102
Administrator
Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 46
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Śro 20:09, 18 Mar 2009 |
|
Panierowane kotlety z kurczaka robi się podobnie jak tradycyjne kotlety schabowe.
Potrzebne składniki (porcja na 2 osoby):
- 2 pojedyncze filety z kurczaka,
- 1 jajko,
- bułka tarta (tyle, aby dokładnie pokryć całe rozbite filety),
- olej do smażenia,
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta, przyprawa do kurczaka, ostra papryka, majeranek.
Robimy kotlety.
Mięso dokładnie myjemy i rozbijamy tłuczkiem na płaskie kotlety. Trzeba uważać, żeby nie rozbić mięsa za bardzo , bo wtedy może się zwyczajnie porwać.
W talerzyku widelcem rozmącamy jajko z przyprawami. Do drugiego talerzyka wsypujemy bułkę tartą. Rozbite filety namaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce, dokładnie obsypujemy bułką każdą stronę mięsa.
Tak przygotowane mięso smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoto.
Do kotletów podajemy ziemniaczki i surówkę z zielonej sałaty. Na zimno takie kotlety świetnie smakują z chlebem.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001/3 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |